Masalcı Babam E-Twinning Projemiz

28.03.2024 23

Okulumuzda 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibariyle E-Twinning projesi olarak Masalcı Babam projesini yürütüyoruz. Okulumuz Psikolojik Danışmanı Tuğba DEVECİ tarafından yazılan Masalcı Babam projesi Okul Müdürümüz Eylem ÇELİK DAMANCIOĞLU başta olmak üzere tüm öğretmenlerimiz tarafından okulumuzda hassasiyetle yürütülmektedir.

Projenin başlatılma gerekçesi:

Çocukların babalarıyla geçirdikleri sürenin ve paylaşımda bulundukları zaman diliminin içeriğinin yetersiz kalması.

Projenin amacı:

1. Özellikle babaları çocuklarına kitap okumaları için teşvik etmek.
  2. Eğitimi, gelişimi, bilinçlenmeyi toplumun her alanına yayabilmek,
  3. Çocukları doğru eğitmenin önemini velilerimizin kavrayabilmesini sağlamak,
  4. Öğrencilerin sağlıklı olarak gelişimlerini tamamlayabilmelerine katkı sağlamak,
  5. Öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, potansiyellerinin açığa çıkarmalarına imkân sağlamak,

Projenin Hedef Kitlesi

Sultan Fatih Anaokulu tüm velileri (babalar)

Projenin hedefleri

1. Baba çocuk paylaşımını arttırmak.
  2. Öğrenen ve öğreten baba profilinin öne çıkarılması.
  3. Babaların çocukların kitap okuma alışkanlığı edinmesine katkıda bulunmak.
  4. Öğrencilerin okul öncesi dönemde evde babaları tarafından gerekli şekilde desteklenmesine katkı sunmak.
  5. Geleneksel baba yerine, demokratik davranışlarda bulunan baba profilinin öne çıkarılması
  6. Öğrenci velilerinin bilinçli birer anne baba olmalarının sağlanması,
  7. Babalara, çocuklarının içinde bulunduğu gelişim dönemini göz önünde bulundurarak onları anlama konusunda farklı bakış açıları kazandırmak.
  8. Okul kitaplığına 160 farklı kitap kazandırmak.

Projenin İşleyişi:

1. Eylül ayı içerisinde proje yürütme ekibi tarafından projenin detayları tüm sınıf öğretmenleriyle paylaşılacak ve projenin yürütülebilmesi için öncelikle her öğretmenin kendi sınıfı için 22 farklı kitap belirlemesi istenecektir.
  2. Sınıf öğretmenleri tarafından velilere proje bilgilendirmesi yapılacak,  bu süreçte proje ekibi tarafından bir afiş hazırlanarak veli bilgilendirmesi görsel olarak desteklenecektir. Okunacak kitaplar velilerle paylaşılacaktır.
  3.  Kasımın ilk haftası ile birlikte her öğrenci de 1 hafta boyunca 1 kitap kalacak şekilde öğretmen tarafından planlama yapılacak ve hafta başında öğretmen kontrolünde kitaplar öğrenciler arasında değiştirilecektir.
  4. Babaların her akşam gönderilen kitabı çocuğuna okuması istenecek ve öğretmene kitap okurken fotoğraf paylaşımı yapılacaktır.
  5. Her sınıfa ayrı olacak şekilde branda proje ekibi tarafından temin edilecektir. Nisan ayında gruplar halinde babalar sınıflara davet edilerek o an elinde olan kitabı sınıfa okuması ve arkasından o kitapla ilgili çocukların brandaya resim çizmesi istenecektir.
  6. Babalarımıza süreç sonunda çay düzenlenecek ve katılım belgesi verilecektir.
  7. Her sınıfın oluşturmuş olduğu Masalcı Babam brandası sene sonu sergilenecektir.

TARİH

UYGULAMA

EYLÜL

Çalışılacak projenin belirlenmesi,

Ekibin kurulması,

Planlamanın yapılması,

EKİM

Babaların çocuklara okuyacakları kitapların belirlenmesi,

Kitapların temin edilmesi,

Projenin ilçe Milli eğitimin onayına sunulması,

Projenin velilere duyurulması,

KASIM

ARALIK

OCAK

ŞUBAT

MART

Projenin uygulanması: Kitapların öğretmenler tarafından haftalık periyotlar halinde çocuklara gönderilmesi ve kitapların değişiminin sağlanması.

NİSAN

Babaların okula gelmesi, sınıfa kitap okuyarak proje için hazırlanan sınıf afişlerine kitap ile ilgili çocuklara resim yaptırılması.

MAYIS

Babaların katılacağı çay düzenlenmesi ve orada resim afişlerinin sergilenmesi.

Babalara katılım belgesi verilmesi.

27-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-2024